Tjejjouren Väst logga
 

Föreläsningar

Alla våra föreläsningar utgår ifrån barn och ungas perspektiv. De flesta av våra föreläsningar har målgruppen barn, unga, pedagoger och föräldrar. Hör av er till oss så skräddarsyr vi en föreläsning utifrån era behov och målgrupper.

De föreläsningar som Tjejjouren Väst erbjuder just nu är:

 • Barn och ungas utsatthet
  - hur vanligt är det med att barn och unga utsätts för olika former av våld och kränkningar, hur påverkar det dem?
 • Våld
  - en grundläggande föreläsning om olika former av våld och dess mekanismer.
 • Sexuellt våld
  - en djupgående föreläsning om vad sexuellt våld är, hur det påverkar den som utsätts och samhällets syn på det sexuella våldet.
 • Trygga unga på nätet
  - en bred föreläsning om hur ungas nätanvändning ser ut, vad som händer inom området just nu och hur vuxna kan hjälpa unga i deras strategier på nätet.
 • Digitalt våld
  - en djupgående föreläsning om det vanligaste våldet bland unga i partnerrelationer. Föreläsningen går även in på olika lagar runt digitalt våld.
 • Tjejjouren Väst
  - hur arbetar vi och vad möter vi i våra samtal med anonyma, unga, utsatta personer?
 • Att samverka
  - då Tjejjouren Väst är en av få tjejjourer som skriver samverkansavtal med kommuner har vi under de senaste fem åren arbetat mycket aktivt med detta. Denna kunskap har vi satt ihop till en föreläsning för att stärka samarbetet mellan ideell och kommunal verksamhet.

 forelasningar
Jeanette

OM MIG - Jeanette Rahbe


 

Jeanette Rahbe är grundare av Tjejjouren Väst och arbetar idag som verksamhetsutvecklare och föreläsare.


Jeanettes bakgrund som föreläsare började 2002 som informatör ute i skolor för Team för våldtagna kvinnor, Alla kvinnors hus. Sedan dess har hon genom sitt företag bland annat drivit projektet "Hon är inte hora" och blivit utbildare i våld i nära relationer. Sedan sju år tillbaka är Jeanette Tjejjouren Västs främsta föreläsare i ämnen som barn och ungas utsatthet, våld och kommunsamverkan.

 

Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Gabriella

OM MIG - Gabriella Graflund


 

Gabriella Graflund arbetar som kommunikationsansvarig och projektledare för Tjejjouren Västs satsning #connectwithrespect.

Gabriella har sedan 2009 arbetat med digitalt våld och dess konsekvenser. Gabriella har även mångårig erfarenhet av uppsökande ungdomsarbete och av att möta utsatta ungdomar och deras anhöriga. Gabriella är en van föreläsare för såväl vuxna som unga.

 

 

Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.